DMM’den Türk Telekom İddialarına Yalanlama: “Hizmet Devri Söz Konusu Değil”
TÜİK Mart 2026 Verilerini Açıkladı: İlk El Konut Satışları Artarken İkinci El Düştü

SUAT BARAN – VAN / TEKHA
Van merkezli Rota Doğa Sporları Kulübü sporcuları, Türkiye’nin zirvesi olan Ağrı Dağı’na yönelik gerçekleştirdikleri kış tırmanışını, 4 bin 500 metre seviyesinde etkili olan ağır hava koşulları nedeniyle güvenlik gerekçesiyle sonlandırdı.
Van Gölü Havzası’nı tanıtmak ve doğa bilincini yaygınlaştırmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Rota Doğa Sporları Kulübü yöneticileri Sedat Karacan ve Fatih Cıngü, zorlu kış tırmanışı için 19 Ocak’ta Çevirmen köyü mevkiinden harekete geçti. Tırmanışın ilk gününde 3 bin 500 metrede kamp kuran dağcılar, ikinci günde ise 4 bin 200 metre kampına ulaşarak zirve hazırlıklarını tamamladı.
21 Ocak gecesi zirveye ulaşmak için son etap tırmanışına başlayan Karacan ve Cıngü, 4 bin 500 metre yüksekliğe ulaştıklarında şiddetini artıran olumsuz hava şartlarıyla karşılaştı. Kar ve fırtınanın tırmanış güvenliğini tehlikeye atması üzerine tecrübeli ekip, doğru risk değerlendirmesi yaparak iniş kararı aldı.
Disiplinli yaklaşım ve ekip uyumunun ön plana çıktığı faaliyette, dağcıların sağlıklı bir şekilde dönüş yaptığı bildirildi. Kulüp yetkilileri, kış şartlarında güvenliğin her zaman ön planda olduğunu vurguladı.
bilgi@sivasgazetesi.com