AB Yüksek Temsilcisi Kallas Duyurdu: Filistinlilerin Topraklarını Gasbeden İsraillilere Yaptırım Kararı
AB Yüksek Temsilcisi Kallas Duyurdu: Filistinlilerin Topraklarını Gasbeden İsraillilere Yaptırım Kararı
11.05.2026 - Pazartesi 17:02
BELÇİKA / TEKHA
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, AB dışişleri bakanlarının, Filistin topraklarını gasbeden ve Filistinlilere şiddet uygulayan İsraillilere yönelik yaptırım uygulanması konusunda mutabık kaldığını duyurdu.
Kallas, Brüksel’de gerçekleştirilen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı sürerken, sosyal medya platformu X üzerinden konuya ilişkin önemli bir paylaşımda bulundu. AB dışişleri bakanlarının sadece şiddet uygulayan yerleşimcilere değil, aynı zamanda Hamas’ın önde gelen isimlerine yönelik yeni yaptırımlar konusunda da anlaşmaya vardığını kaydeden Kallas, “Bakanlar, Filistinlilere yönelik şiddet nedeniyle İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulanmasına onay verdi.” ifadesini kullandı.
Açıklamasında, Avrupa Birliği’nin politikasındaki değişim sinyallerine de değinen Kallas, “tıkanıklık döneminden somut adım dönemine geçilmesinin zamanının geldiğinin”, aşırıcılık ve şiddetin sonuçlarının olduğunun altını çizdi. Bu kararın, bölgedeki yasa dışı yerleşimci şiddetine karşı AB düzeyinde atılan somut ve caydırıcı adımların bir devamı niteliğinde olduğu belirtiliyor.
AB Yüksek Temsilcisi Kallas Duyurdu: Filistinlilerin Topraklarını Gasbeden İsraillilere Yaptırım Kararı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Trendyol 1. Lig’e Yükselen Muğlaspor’a Tebrik Mesajı
Bakan Bayraktar: Türkiye’nin Kurulu Gücü 125 Bin Megavatı Aştı, Yenilenebilir Enerjinin Payı Yüzde 63’e Ulaştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şirketi İzdoğa’da Yolsuzluk Operasyonu: Eski Üst Düzey Yöneticiler Gözaltında
CHP, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ı Kesin İhraç Talebiyle Disipline Sevk Etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan Vahdettin Köşkü’nde Belçika Kraliçesi Mathilde’yi Kabul Etti
Batman Petrolspor’un Şampiyonluk Coşkusu: 24 Yıl Sonra Gelen Tarihi Zafer
Türkiye-Belçika İş Forumu: Hedef 15 Milyar Dolarlık Ticaret Hacmi
Firari Hükümlü Defne’de Yakalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belçika Kraliçesi Mathilde’yi Vahdettin Köşkü’nde Kabul Etti