Hatay’da Kaçakçılıkla Mücadelede Büyük Operasyon: 14 Olayda 19 Şüpheliye İşlem, 3 Tutuklama
Hatay’da Kaçakçılıkla Mücadelede Büyük Operasyon: 14 Olayda 19 Şüpheliye İşlem, 3 Tutuklama
19.04.2026 - Pazar 22:04
HATAY / TEKHA
Hatay’da emniyet birimlerinin kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalar önemli sonuçlar verdi. 13-19 Nisan 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda kaçak ürün ele geçirilirken, çeşitli suçlardan toplam 19 kişi hakkında işlem yapıldı.
14 Ayrı Olayda 19 Şüpheliye Adli İşlem
Hatay Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında 14 ayrı olay tespit edildi. Bu olaylarla bağlantılı olarak 19 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Şüphelilerin 1’i 2863 Sayılı Kanun’a muhalefet, 9’u 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu, 2’si resmî belgede sahtecilik, 1’i 6136 Sayılı Kanun ve 6’sı Türk Ceza Kanunu’nun 252. maddesi kapsamında rüşvet suçundan işlem gördü.
Rüşvet suçundan işlem yapılan 6 şüpheliden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler de işlemlerinin ardından serbest kaldı.
Operasyonlarda Çok Sayıda Kaçak Ürün Ele Geçirildi
Gerçekleştirilen operasyonlarda önemli miktarda kaçak malzeme ele geçirildi. Yapılan aramalarda 73 adet elektronik sigara, 7 bin 160 adet gümrük kaçağı sigara, 4 adet kaçak cep telefonu, 140 kilogram tütün, 118 kilogram nargile tütünü, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek ve 135 adet fişek bulundu.
Rüşvet Operasyonunda Kamu Görevlileri de Yer Aldı
Türk Ceza Kanunu’nun 252. maddesi kapsamında yürütülen rüşvet soruşturmasında, aralarında polis memuru, Nüfus Müdürlüğü çalışanı ve iş takipçilerinin de bulunduğu 6 şüpheliye yönelik 14 Nisan 2026 tarihinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek ve çeşitli evraklara el konuldu.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 kişiden 3’ü tutuklanırken, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Aranan Şahıs Yakalanarak Tutuklandı
Aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar kapsamında, 15 Nisan 2026 tarihinde Vergi Usul Kanunu’na muhalefet suçundan 3 yıl 7 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Hatay Emniyet Müdürlüğü, kaçakçılıkla mücadele çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek kamuoyunu bilgilendirdi.
Hatay’da Kaçakçılıkla Mücadelede Büyük Operasyon: 14 Olayda 19 Şüpheliye İşlem, 3 Tutuklama
Bakan Gürlek 2025 Yılı Yargı İstatistiklerini Açıkladı: Kadastroda Tarihi Başarı
BDDK’dan Kredi Kartı Limit Düzenlemeleri Hakkında Açıklama
Van’da vicdanları sızlatan hırsızlık: SMA bağış kutusunu çalan şüpheliler tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ADF Konuşması 3 Dilde Yayımlandı
2026-EKPSS Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarları Erişime Açıldı
Kars’ta 8 Ayrı Suçtan Aranan Firari Hükümlü Baza Altında Yakalandı
Yalova’da Özel Güvenlik Görevlilerine Dev Eğitim: 566 Personele ‘NARKOKAAN’ Dersi
İstanbul ve Adana’da Dev Silah Operasyonu: Bin 107 Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi
ABB’den ‘Soruşturma’ İddialarına Yanıt: “Resmi Bir Bildirim Bulunmamaktadır”